Kaart

Trajectum – Wttrecht (Atlas van Loon 1650)

Op de onderstaande kaart worden de vijftig locaties getoond die wij op het moment voor Utrecht beschreven hebben. Een kaartlocatie kan een focus hebben op een persoon, een plaats, maar in enkele gevallen ook een gevelversiering die iets van doen heeft met het slavernij- of koloniaal verleden van Utrecht.

De locaties zijn thematisch ingedeeld (zie het menu ‘Sporen in Utrecht‘). Onder dit menu zijn ook deelkaarten opgenomen waar de locaties per thema zijn weergegeven. Deze kaart geeft een totaalbeeld met de beschrijving van de diverse pop-ups onder de kaart nog eens weergegeven (dit is soms makkelijker leesbaar. Je kunt ook vanuit deze lijst de specifieke locatie op de kaart selecteren.

De kaart kan beeldschermvullend uitvergroot worden. Daarnaast biedt de kaart de wandelaar of fietser in Utrecht de mogelijkheid te navigeren. Als je een locatie nader wilt bekijken, dan kun je onderaan de pop-up op het woord ‘route’ naast het adres klikken. Er opent zich dan een Google routekaart waarmee je van je huidige locatie naar het object geloodst wordt (je moet dan wel de locatie bepaling op je telefoon of tablet aan hebben staan).

In enkele gevallen is er aanvullende informatie en/of beeldmateriaal voor de locatie beschikbaar. In dit geval staat er in de pop-up tekst een ‘meer lezen’ link. Klik je daarop, dan opent zich een uitgebreide pagina over het object dat je aan bekijken bent.