Stadswandeling

Met een gids bezoekt u plekken in het oude centrum van Utrecht. De stad en haar (vroegere) bewoners zijn op verschillende manieren verbonden met de geschiedenis van slavernij en de mondiale handel in slaafgemaakten. Tijdens de wandeling komen sommige welbekende plekken in Utrecht mogelijk in een ander licht te staan.
De Sporen van Slavernij wandelingen zijn al langere tijd actief. Na de recente publicatie Slavernij en de stad Utrecht (Walburg Pers, 2021) zijn er nieuwe locaties en verhalen toegevoegd.

Er zijn verschillende wandelmogelijkheden waarover u in de schuiftabel hieronder beknopte informatie vindt. Aanmelden voor een wandeling doet u via de agenda, de link vindt u ook in de schuiftabel.

Voor alle wandelingen geldt dat u (voor meer personen) kunt reserveren zolang er plaatsen beschikbaar zijn. Een wandeling gaat door wanneer er minimaal 6 deelnemers zijn. Het maximum aantal deelnemers per wandeling is 25.
Er wordt 4 keer per maand een Standaard Tour aangeboden: 2 keer op donderdag en 2 keer op zondag. Mocht u zeker willen weten dat er plaats is voor uw groep of gaat uw voorkeur uit naar andere tijden dan in de agenda aangegeven, kies dan voor een Tour op Maat.

Aanvullende informatie over de wandeling en startlocatie van de wandeling ontvangt u na reservering. Mocht een wandeling onverhoopt niet doorgaan dan hoort u dit per mail een dag van te voren.

Bekijk ook onze algemene voorwaarden.

For English speakers a Traces of Slavery city walk with an English speaking guide is available. For more information please mail to: stadswandeling@sporenvanslavernijutrecht.nl

Verschuif de tabel voor alle informatie >>

typeaanvangduur (min.)korte omschrijvingaanmeldingmin/max. deelnemersprijs p.p.
standaard donderdag17:3090kennismaking met het in Utrecht zichtbare slavernijverledenvia agenda6 / 25€ 10
standaard zondag11:0090 kennismaking met het in Utrecht zichtbare slavernijverleden via agenda 6 / 25 € 10
thematischOp aanvraag hetzij zondag 11:00u of donderdag 17:30u90Wandeling specifiek gericht op een of meer van de volgende thema’s: zwarte aanwezigheid, De rol van de kerk, universiteitsgebouwen, Thematische wandelingen kun je als groep reserveren.informatie en boeking via de mail 6 / 25 € 10
tour op maatop afspraakDe wandeling wordt naar wens ingericht (standaard, thema, of combinatie). Duur en inhoud in overleg.informatie en boeking via mailprijs, duur en deelname in overleg

Komende evenementen

dec 2021

Standaard wandeling donderdag – 2 december 2021 om 17:30 - 19:00
Standaard wandeling zondag – 12 december 2021 om 11:00 - 12:30
Standaard wandeling donderdag – 16 december 2021 om 17:30 - 19:00
Standaard wandeling zondag – 19 december 2021 om 11:00 - 12:30