Stadswandeling

Met een gids bezoek je plekken in het oude centrum van Utrecht waar slavernij verweven is met de geschiedenis van de stad en haar bewoners. De wandeling is een doeltreffende manier van samenzijn, samen beleven, in dialoog gaan en samen leren waardoor je sommige welbekende plekken in Utrecht met andere ogen kan gaan bekijken. De Sporen van Slavernij wandelingen zijn al langere tijd actief en populair en op basis van de recente publicatie Slavernij en de stad Utrecht (Walburg Pers, 2021) zijn er nieuwe locaties en verhalen toegevoegd.

Er zijn vier wandelmogelijkheden waarvan u hieronder beknopte informatie vindt (verschuif tabel voor alle informatie). Voor alle wandelingen geldt dat u als groep kunt reserveren voorzover er plaatsen beschikbaar zijn (mocht u zeker willen weten dat er plaats is voor uw groep, kies dan voor een tour op maat). Uitgebreider informatie over de inhoud en de plaats van verzamelen vindt u in de agenda. Mocht een wandeling onverhoopt niet doorgaan dan hoort u dit per mail een dag van te voren.

De standaard wandelingen vinden plaats op de eerste en derde donderdag van de maand, of de tweede en vierde zondag van de maand. Voor alle wandelingen geldt dat er een minimum van 6 deelnemers moet zijn om de wandeling door te laten gaan. Wij hanteren tevens een maximum van 25 deelnemers (zie tevens onze algemene voorwaarden)

typeaanvangduur (min.)korte omschrijvingaanmeldingmin/max. deelnemersprijs p.p.
standaard donderdag17:3090kennismaking met het in Utrecht zichtbare slavernijverledenvia agenda6 / 25€ 10
standaard zondag11:0090 kennismaking met het in Utrecht zichtbare slavernijverleden via agenda 6 / 25 € 10
thematischOp aanvraag hetzij zondag 11:00u of donderdag 17:30u90Wandeling specifiek gericht op een of meer van de volgende thema’s: zwarte aanwezigheid, De rol van de kerk, universiteitsgebouwen, Thematische wandelingen kun je als groep reserveren.informatie en boeking via de mail 6 / 25 € 10
tour op maatop afspraakDe wandeling wordt naar wens ingericht (standaard, thema, of combinatie). Duur en inhoud in overleg.informatie en boeking via mailprijs, duur en deelname in overleg

Verschuif de tabel voor alle informatie >>

Komende evenementen

mrt 2022

Standaard wandeling – 17 maart 2022 om 17:30 - 19:00