Algemene voorwaarden

De wandeling Sporen van Slavernij Utrecht is een initiatief van Kosmopolis Utrecht. De standaard wandelingen worden vier maal per maand op een vast moment aangeboden, vinden plaats in het oude centrum van Utrecht en duren ongeveer anderhalf uur. Naast deze vaste wekelijkse wandeling vinden regelmatig thematische wandelingen of tour plus wandelingen plaats of kunt u een wandeling op maat bespreken.

1. Reserveren.

1.1 Er wordt een Standaard Wandeltour aangeboden op een aantal vaste momenten per maand. U vindt de aangeboden wandelingen in de agenda.

1.2 Aanmelden voor de Standaard Wandeling kan via  de agenda. Klik op de gewenste wandeling in de agenda. Er opent een formulier waarmee u kunt boeken.

Bij uw reservering vermeldt u: aantal personen, gewenste datum, telefoonnummer (optioneel) en e-mailadres. Na uw online aanmelding ontvangt u twee emails:

A. Een bevestiging van uw aanmelding meteen na de aanmelding. Controleer of u deze mail heeft gekregen, al dan niet in de spambox.

B. Een bevestiging uiterlijk een dag van tevoren waarin: aanvangstijd, start locatie, betaalinstructie en gegevens van de gids.

1.3 De wandeling gaat door wanneer er minimaal zes (6) aanmeldingen zijn. Het maximaal aantal personen voor een wandeling is vijfentwintig (25).

1.4 De wandeling is € 10 per persoon. Het aantal personen dat deelneemt is niet van invloed op het te betalen bedrag.

1.5 U kunt voor de Standaard Tour, Standaard Tour Plus en Thema Tour ook reserveren voor meer personen tegelijk. Geef bij uw reservering het aantal personen aan dat u verwacht. Wilt u uitsluitend met uw groep een wandeling doen, neem dan contact op voor een tour op maat (zie hieronder).

1.6 Tour op Maat. Voor deze mogelijkheid neemt u contact op via stadswandeling@sporenvanslavernijutrecht.nl . U bespreekt met ons het aantal personen, extra’s (bv: nagesprek, bezoek aan boekhandel Savannah Bay), mogelijk thema, lengte wandeling, dag en tijdstip van de wandeling, kosten.

2. Annuleren

2.1 Wanneer er niet genoeg aanmeldingen zijn ontvangt u één dag van tevoren een e-mail met daarin een annulering. De wandeling gaat door wanneer er minimaal zes (6) aanmeldingen zijn.

2.2 Annuleren tót 24 uur voor de tour kan via email (stadswandeling@sporenvanslavernijutrecht.nl); binnen 24 uur  voor de tour neemt u direct contact op met de gids. De contactgegevens van uw gids ontvangt u in de tweede mail die u binnen 24 uur voor aanvang van de wandeling ontvangt.

2.3 Wanneer het aantal deelnemers 24 uur voor aanvang van de wandeling (door afmeldingen of gebrek aan belangstelling) minder is dan zes (6) wordt de wandeling geannuleerd. Hou daarom uw mail goed in de gaten. Wanneer het aantal deelnemers binnen 24 uur voor aanvang van de wandeling door afmeldingen minder wordt dan zes (6) gaat de wandeling wel door.

2.4 De organisatie behoudt zich het recht een specifieke wandeling te annuleren.

3. Wandeling

3.1  Deelnemers en gids dragen samen zorg voor persoonlijke veiligheid. Er is ruimte om elkaar open tegemoet te treden en ruimte voor een eerlijk gesprek. Je staat open voor, en bent geïnteresseerd in ervaringen van je wandelgenoten. Er is geen ruimte voor racisme, discriminatie en intimiderend gedrag.

3.2 De gids heeft informatie over en kennis van de plekken die bezocht worden maar is niet alwetend, aanvullende wetenswaardigheden en informatie over een plek of persoon mag zeker gedeeld worden in de groep.

3.3 Wees op tijd voor de wandeling. Mocht u vertraagd zijn, contacteer uw gids via sms of whatsapp en geef aan hoeveel de vertraging betreft, bij een vertraging groter dan twintig (20) minuten wordt u verzocht alvast naar de volgende locatie van de wandeling  te gaan. Bij een no show zonder bericht wacht de gids tien (10) minuten met de start van de tour.

4. Aansprakelijkheid & veiligheid

4.1 Deelnemen aan de wandeling is op eigen risico.

4.2  U bent zelf verantwoordelijk voor uw veiligheid in het verkeer op straat, zowel op de te bezoeken locaties als tijdens het wandelen tussen deze locaties. Op de te bezoeken plekken kan de gids eventueel aanwijzingen geven over waar u kunt staan in verband met (verkeers)veiligheid en zichtlijnen. Het wel of niet opvolgen van deze aanwijzingen is uw eigen verantwoordelijkheid en het wel of niet opvolgen van de aanwijzing maakt de gids niet aansprakelijk.

4.2 De gids en organisator van deze wandeling zijn niet aansprakelijk voor door u opgelopen materiële en immateriële schade tijdens de wandeling of voor schade door u als deelnemer toegebracht aan derden tijdens deze wandeling.

4.3 De gids en organisator van de wandeling zijn niet aansprakelijk voor vermissing of beschadiging van uw eigendom

5. Privacy

5.1 U wordt bij boeking van de wandeling gevraagd om uw e-mail adres en uw (mobiele) nummer (telefoonnummer is optioneel). Deze gegevens worden tijdelijk in onze administratie opgeslagen om er voor te zorgen dat wij uw deelname kunnen bevestigen en u op de hoogte kunnen brengen van eventuele veranderingen.

5.2 Uw informatie wordt – tenzij u voor uzelf een account aanmaakt – gewist na afloop van de wandeling.

5.3 Wij delen uw gegevens niet met enig andere partij.

6. COVID -19

6.1 We vragen u zich te houden aan de basis richtlijnen van het RIVM (o.a. afstand houden, handen schoonhouden, niezen in elleboog). De gids en organisatie baseren zich op de informatie op de website van het RIVM.

6.2 Kom niet wanneer u COVID gerelateerde verschijnselen hebt of in quarantaine zit.

6.3 Het maximum aantal deelnemers wordt bepaald op basis van de op dat moment geldende COVID-19 maatregelen.

6.4 Drukke plekken worden vermeden wanneer nodig.

6.5 Door groepsgrootte zal een uitleg soms moeten worden gegeven op een plek waar genoeg ruimte is, in de buurt van de locatie in plaats van op de locatie.