Gidsen

De onderstaande gidsen kunt u tijdens onze wandelingen tegenkomen. Welke gids u zal begeleiden leest u in de bevestigingsmail die u ontvangt (tweede mail). Bij wandelingen met een specifieke inhoud, zoals thematische wandelingen, zal de gids geselecteerd zijn op zijn specifieke kennis over het onderwerp.

Farach Winter

Farach Winter

Gids

Farach Winter studeert Humanistiek aan de Universiteit voor Humanistiek. Tijdens zijn studietijd verdiept hij zich in anti-zwart racisme, dekolonisatie, slavernij, kolonialisme, klasse, gender en burgerschap. Zijn hart ligt bij het bestrijden van sociaal onrecht.

Frank Irving

Frank Irving

Gids

Frank Irving schrijft muziek en liedteksten en bedenkt voorstellingen. Kijkend naar wat de betekenis en verbin-ding met het nu kan zijn onderzoekt en maakt Frank graag mogelijke maar ook fictieve reconstructies van verha-len, gedachten en denkpatronen in de geschiedenis van diens geboortestad Utrecht.

Nancy Jouwe

Nancy Jouwe

Gids

Nancy Jouwe is cultuurhistoricus en freelance onderzoeker, docent en schrijver. Ze leidde het onderzoek wat uit-mondde in de publicatie Slavernij en de stad Utrecht (2021) en is mede-redacteur van de publicatie De slavernij in Oost en West. Het Amsterdam onderzoek (2020). In 2010 startte zij als programmamaker cultureel project ‘Sporen van Slavernij Utrecht’.

Soula Notos

Soula Notos

Gids

Soula Notos is theatermaker en storyteller. Vanaf haar studie Vrouwenstudies in Utrecht houdt ze zich in haar werk bezig met thema's als uitsluiting, rechtvaardigheid, beeldvorming, vrijheid. Het slavernijverleden en de sporen hiervan is een gedeeld verleden en heden; een verhaal dat door iedereen gekend zou moeten worden om de toekomst gelijkwaardig in te kunnen richten.