VERPLAATST! | De Kaap en Utrecht

Datum/Tijd
Date(s) - 2 november 2023
17:30 - 19:00

Categorieën


DEZE WANDELING IS VEPLAATST NAAR ZATERDAG 4 NOVEMBER OM 16:00 – U KUNT ZICH AANMELDEN VIA DE LINK VOOR DE WANDELING MET DIE DATUM

Van 7 oktober tot en met 4 november is de tentoonstelling Cape X Utrecht te zien bij AG Ruimte voor nieuwe kunst en media, Minrebroederstraat 16, Utrecht. Deze tentoonstelling duikt in de relatie tussen de Kaapkolonie en Utrecht. Vanaf 1652 vestigde de Verenigde Oost-Indische Compagnie een koloniale nederzetting in de Kaap, die vanaf 1658 volledig afhankelijk was van een inhumaan slavernijsysteem, dat ook Utrecht met de Kaap verbond.  Tijdens deze thema wandeling ligt de nadruk op deze betrekkingen.  De tentoonstelling is te bezoeken van woensdag tot en met zaterdag tussen 13:00 en 18:00u.

Algemene informatie over deze wandeling: deze participatieve wandeltour door het historische centrum van Utrecht duurt 1 (één) uur.
De tour start bij AG HKU (de plek van de expositie) Minrebroederstraat 16 en eindigt op het Domplein. U kunt zich kort voor aanvang melden bij de Expo ruimte.

De tour gaat door bij minimaal 6 (zes) deelnemers. Het maximum aantal deelnemers is 25 (vijfentwintig).  Wanneer u hier reserveert ontvangt u een geautomatiseerde bevestiging met een standaard tekst die de reguliere wandeling aangaat.
Deze bevestiging belandt afhankelijk van uw mail instellingen mogelijk in een spam folder. Mocht u ook daar geen bevestiging vinden dan kunt u voor de zekerheid een mail sturen aan stadswandeling@sporenvanslavernijutrecht.nl .

Meer informatie over de expositie en de tour via de AG HKU site
Meer informatie over de expositie en de tour via de site van The Black Archives

Reserveringen

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.